Skaffa min tygkasse!

Syntolkning finns i löpande text. Vill du också ha en Ordvärlden-kasse? En snygg praktisk tygkasse i fairtrade-bomull med långa handtag. Nära och kära fick den i julklapp, och du kan köpa den. Den kostar 45 kronor. Sedan tillkommer frakt, om du vill att den ska skickas. En kasse och kuvert väger precis 100 gram och då kostar det 30 kronor alltså två frimärken.
Om du är intresserad, hör av dig via e-post: helena@ordvarlden.se. Jag vill att du swishar betalning i förväg. Träffas vi personligen går det förstås bra med kontanter. Det kan hända att jag besöker både Stockholm och Västsverige under 2023, men inget är bokat.
På bilden här intill håller jag upp kassen framför mig. Den är naturfärgad med långa handtag och det finns en liten botten, så den rymmer mer. Mått 38 x 40 x 8 cm. Handtagen är långa, så kassen kan bäras på axeln. Total längd på ett handtag är 70 centimeter, de går alltså 35 centimeter upp från kassens ovankant. Trycket går att känna, inte bokstav för bokstav men även om du är gravt synskadad vet du om du har trycket utåt eller inåt. Loggan föreställer en mellanblå jordglob, med svart ställning. Längs ekvatorn står det ”Ordvärlden” i svarta versaler. Loggan mäter 21 x 27 centimeter.
Kassen är av bomull, 160 gram per kvadratmeter, det innebär att den är ganska stadig men kanske inte tillverkad för tio liter mjölk. På lappen med tvättråd står det ”handtvätt”. Det är fairtrade-certifierad bomull. Fairtrade innebär handel på bättre villkor och möjligheter för bomullsproducenter i länder med utbredd fattigdom att investera i verksamhet och lokalsamhälle för en mer hållbar framtid. En liten etikett som intygar detta sitter högt uppe i kassens ena sidosöm.