Boken!

Tänkt omslag till min bok: "Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng – samlade krönikor av Helena Frank" i svart text på gul botten, så det påminner om en löpsedel.Dags för boksläpp! Kom och träffa mig och köp den!

Den 14 december släpps min bok ”Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng”. Jag har valt ut mina bästa krönikor från mina 20 år som journalist, och kompletterat med nutida kommentarer och nytagna foton. Bland ämnena märks bakverk, arkitektur, gatukonst, fotboll, biografer, björnjakt… och bisarra dialoger! Boken finns både som pappersbok och som ljudbok. Fotona är givetvis syntolkade i ljudboken. Dessa beskrivningar ligger sist i respektive spår. Ljudboken har jag läst in själv, med Martin Holmström som gäströst. ”Det roligaste jag läst” var omdömet av kulturjournalisten och föreläsaren Andreas Ekström om en av texterna när den först publicerades i Sydsvenskan 1999. Andreas medverkar med ett förord.

Lyssna på ett smakprov ur boken:

 

Boken ges ut i samarbete med Whip Media. Den kostar 140 kronor om du köper den direkt av mig, och någon tia mer om du köper den i nätbokhandeln. Båda formaten kommer också att finnas via www.whipmedia.se/widget_hf och dessutom finns ljudboken att lyssna på via streamingtjänsterna och att låna på biblioteket. Ljudboken är en nedladdningsbar fil i nätbokhandeln. Köper du den av mig får du den på ett specialbeställt usb-minne.

Den 16 december sitter jag på Café Element i Malmö och säljer min bok klockan 14.30-17. Kom in och säg hej! Element ligger på Löjtnantsgatan 4, granne med Pauliskolan. Där finns både mat och fika och vin att njuta av under ditt besök. Tyvärr har jag inte råd med någon släppefest så man får betala själv… Cappuccinon är jättegod och kostar 35 kronor för en stor 😉 Jag signerar förstås din bok om du vill. Det gäller även ljudboken – då läser jag in en hälsning på ditt fickminne eller din smartphone.

Här ovan syns första versionen av framsidan – svart text på gul bakgrund. Whip Media hjälper mig att göra den ännu snyggare. Titeln, ”Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng”, är tagen från en av krönikorna, som handlar om att tv borde ha en specialsäsong av ”Stjärnorna på slottet”, med temat ”Synskadade på slottet”. Jag spekulerar i hur upplägget skulle vara för att det skulle bli vad som kallas ”bra tv”.

Krönikorna är tidigare publicerade i Sydsvenskan, Skånes Taltidning, Ystads Allehanda, Vårt Malmö, Smålandsposten, Ädelposten och Vi på Näset.

Följ gärna Ordvärlden på Facebook för löpande uppdatering och kommentarer om boken! (nytt fönster)