Boken!

Jag framför en parkbänk i jättestorlek. Sitsen är i höjd med min ända. Jag ler och försöker hoppa upp.
Den här bänken finns i Örebro. Bilden är med i boken, på sidan som presenterar mig. Foto: Petra Skoog.

”Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng” heter min första bok. Jag har valt ut mina bästa krönikor från mina 20 år som journalist, och kompletterat med nutida kommentarer och nytagna foton. Bland ämnena märks bakverk, arkitektur, gatukonst, fotboll, biografer, björnjakt… och bisarra dialoger! Boken finns både som pappersbok och som ljudbok. Fotona är givetvis syntolkade i ljudboken. Dessa beskrivningar ligger sist i respektive spår. Ljudboken har jag läst in själv, med Martin Holmström som gäströst. ”Det roligaste jag läst” var omdömet av kulturjournalisten och föreläsaren Andreas Ekström om en av texterna när den först publicerades i Sydsvenskan 1999. Andreas medverkar med ett förord.

Ljudboken ligger på ett usb-minne när du köper den direkt av mig. Det är trevligt att ha något fysiskt. Det kan spelas i samma spelare (daisy) som man använder till den talade morgontidningen. Lyssna på ett smakprov ur ljudboken:

 

Om du har vägarna förbi Malmö så hör av dig, så kan du köpa ett ex av mig i handen, för 139 kronor (både pappersbok och ljudbok). Porto tillkommer om du vill att jag skickar den. Annars finns det flera sätt att få tag i ett ex. Glöm inte att fråga efter den på ditt eget bibliotek!

Den finns också som talbok, men utan syntolkningar, utan min röst och med lite sämre uppdelning av texterna än i ljudboken.

Länk till Bokus, nytt fönster

Länk till Adlibris, nytt fönster

Länk till förlaget Whip Medias miniwebbshop, pappersboken, nytt fönster

Länk till att beställa Storytel, strömningstjänst för ljudböcker, nytt fönster

Länk till att beställa Bookbeat, strömningstjänst för ljudböcker, nytt fönster

Länk till att beställa Nextory, strömningstjänst för ljudböcker, nytt fönster

Länk till talboken på Legimus, nytt fönster

Krönikorna är tidigare publicerade i Sydsvenskan, Skånes Taltidning, Ystads Allehanda, Vårt Malmö, Smålandsposten, Ädelposten och Vi på Näset.

Följ gärna Ordvärlden på Facebook för löpande uppdatering och kommentarer om boken! (nytt fönster)